söndag 11 december 2011

Insatschefen Anders Lindström väljer att hoppa av.

Om nu Anders Lindström lever i tron att jobbet som chef på Stockholm Lokaltrafik och Waxholmsbolaget är en väg mot en lugnare tillvaro har han förmodligen felbedömt situationen. Tar han jobbet för att kunna utnyttja sina kunskaper om att leda insatser under kris och krig är valet mer förståeligt. Då Anders är en grundlig person som alltid vill känna sin verksamhet i grunden lär vi väl få se honom som jungman på en waxholmsbåt ena dagen för att återfinna honom i förarsätet på en buss dagen efter. Hans erfarenhet från pansarvapnet kommer väl till nytta när han nu ska baxa en tvådelad buss genom Stockholm innerstad en halkig morgon i januari.

Ingen efterträdare är utsedd att ta över befattning som FM insatschef men Anders Brännström blir tillförordnad chef tills vidare.

Den kännedom jag har om Brännström grundar sig på andrahandsuppgifter samt några kortare möten, genomgående bra omdömen och uppfattningar.

Grundat på det tror jag Brännström är rätt person för uppgiften så varför inte utse honom permanent?

5 kommentarer:

 1. Gustav Wasa sa...

  Även en (1) Försvarsmakt vårdar ömt traditionen med balans i generalitetet mellan gröna och de olika blå.

  Erfarenheten av att leda internationell insats från Sicilien kan nog ge lika stor utdelning som Limpans av att leda från Tampa fick?

  SvaraRadera
 2. @Wasa

  Hur tänkte du nu?
  Ska Wilson och Bergman dela på befattningen, eller var din kommentar bara ett utslag av subtil humor och ironi?

  /luther

  SvaraRadera
 3. Limpan meriterade sig genom att från Tampa (CENTCOM) leda internationella insatser i västra Asien.

  Den som nu meriterat sig genom att ha lett internationella insatser från Sicilien har inte nödvändigtvis då mer varaktigt själv varit på plats i vare sig MacDill:s eller någon annan flygbas hetta. Men leda internationell insats det har han och chefsbesök det har han genomfört.

  SvaraRadera
 4. @Wasa

  Tesen att ingenting är omöjligt är härmed bevisad...

  /luther

  SvaraRadera
 5. Se hur det gick... Talar gör Silwer men tigrar är av guld.

  SvaraRadera