lördag 15 januari 2011

Märklig agenda på Folk och Försvar

Den årliga konferensen i Sälen, Folk och Försvar, samlar representanter från just folket och försvaret. Där återfinns den politiska toppen i form av försvarsministern samt den militära dito genom ÖB. Därutöver representanter från en mängd av de organisationer vilka på något sätt är påverkade eller påverkare av svensk försvarspolitik.

Programmet innehåller många intressanta ämnen men det som borde vara en självklarhet, nämligen diskussion och frågor rörande övergången till ett nytt personalförsörjningssystem och förrådsställande av värnplikten, lyser klart med sin frånvaro.

Om något svenska folket borde vara intresserade av så är det väl just detta, nämligen vilka ska försvara Sverige!

3 kommentarer:

 1. Borneo,
  Varför så negativ?
  I konferensprogrammet har ju på måndag anslagits hela 20 minuter till punkten; hur att ta hand om sjömän och soldater.

  Personalförsörjning och de otaliga och många gånger oöverkomliga problem som är förknippade med detta osexiga sakområde är ju bara såå tröttande...

  För övrigt är väl svenska folket, sedan riksdagen den 16 juni 2009 antog soldaritetsförklaringen, helt på det klara över att konungariket skall försvaras av NÅN och DOM...

  SvaraRadera
 2. Folk och Försvars Sälenkonferens är försvarsdebatt-Sveriges Vem-är-vem. Får du någon att betala biljetten till Sälen vet du att du är någon. Får du till och med en talroll har du tagit steget upp till den oberörbara eliten. Och det bästa av allt: Inga krav på att ditt budskap leder till något enda användbart.
  Den skarpa försvarsutvecklingen hanteras i helt andra spår - "i en mindre krets" - utifrån andra utgångspunkter än logik, sunt förnuft och långsiktiga överväganden.
  Sälenkonferensen har för längesedan överlevt sig själv.

  SvaraRadera
 3. I den bästa av världar får man inte släpa in några problem i agendan. Man skall vara positiv, även på slagfältet! Har du inte varit på charmkurs?

  Flygsoldat 113 Bom

  SvaraRadera