fredag 25 januari 2013

Kejsaren är naken..sade ÖB!

Att tala klarspråk och göra de konstateranden som vem som helst kan göra bara genom att följa bloggar och media skulle alltså innebära en risk för rikets säkerhet? Åklagaren som ska genomföra menprövning inför en eventuell förundersökning rörande ÖB´s så omskrivna "avslöjande" om svenska enveckasförsvaret borde istället fråga sig vem  eller vilka är det som äventyrar rikets säkerhet egentligen.
    Torde inte då både statsminister och finansminister ligga illa till då dessa bägge Knoll och Tott aktivt nedmonterat Försvarsmakten under många år. Genom att byta ut den senaste försvarsminister, Sten Tolgfors till förmån för en riktig nickedocka har just dessa herrar fått den marionett de önskar.
    Kanske den verklige boven står att finna i tidigare regeringar,  "Ingenting kan hända nu, vi har tio år på oss om omvärlden förändras i ogynnsam riktning". Var det inte världens bästa Persson som sa det?
    Att grundlura svenska folket genom att låta dem leva i förvissningen att landet har ett bra och anpassat försvar, är inte det värt att undersöka?
    Landets ÖB gör sitt jobb då han berättar att Kejsaren är naken. Likheten med sagan om Kejsarens nya kläder är slående. Varför inte lyssna på ÖB, och alla andra analytiker istället för att i diktatoriska anslag hota om åtal.
    

10 kommentarer:

 1. Lysande skrivet! Under över ett decennium har svenskt försvar varit alltför svagt. Om det ÖB säger är en hemlighet, så måste det vara den sämst bevarade hemligheten sedan Peter Jöback kom ut ur garderoben..

  MVH
  Fredrik Zetterberg

  SvaraRadera
 2. Förlåt, men sedan när är Karin Enström mer eller mindre av en nickedocka än Sten "Bagdad Bob" Tolgfors?

  SvaraRadera
 3. Z

  "Om det ÖB säger är en hemlighet, så måste det vara den sämst bevarade hemligheten sedan Peter Jöback kom ut ur garderoben"

  Eller Lance Armstrong som erkände att han dopat sig.

  :-)

  SvaraRadera
 4. Inom FM skall det råda ÖRA (öppenhet, resultat, ansvar). Vilka signaler skickar detta till oss inom FM? Vad får sägas och inte sägas?En redan tyst arbetskultur med knytna nävar i fickan riskerar att bli ännu tystare och ännu mera avtrubbad och likgiltig. Försvarsdebatten de senaste månaderna har varit oerhört vital (i både pappers- och digitalmedia). Låt den fortsätta vara det!

  SvaraRadera
 5. Lyssna i vilket fikarum som helst i FM!
  Uppgivenheten breder ut sig över allt. Ingen personal, ingen materiel, inga fordon, dålig planering, försenade löneutbetalningar.
  Ja, välkommen till vår verklighet!

  SvaraRadera
 6. Är glaset halvfullt eller halvtomt...
  Ja är man positiv så är det väl bra att FM anställda sitter och muttrar på fritiden på bloggar istället för på arbetet.

  Är du uppgiven tycker jag att du skall sluta och lämna plats till någon annan som kan tillföra lite mera till FM och skattebetalarna..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste vara urmoderat!! Skäms, här sätter folk sin karriär på spel och säger sanningen för att de bryr sig, de vill tt det ska bli bra. Delta i kampen för ett sant och starkt trovärdigt försvar av Sverige istället! Nu finns chansen ta den!

   Radera
  2. Visste ej att moderat hade blivit ett skällsord på blogg sidorna...trodde att normen var i mitten och ej längre ut i undervegetationen

   Radera
 7. Om någon har begått brott mot rikets säkerhet, så är det den borgerliga regering som fortsätter att avrusta Sveriges försvarsmakt in absurdum.

  Närmare bestämt Sveriges mest dumsnåle finansminister genom tiderna! Så urbota snål och egoistisk att han inte ens ställde upp och gjorde sin värnplikt.

  Flygsoldat 113 Bom

  SvaraRadera
 8. Det finns väl ingen människa med sunt förnuft som kan påstå att Sverige har ett försvar!

  SvaraRadera