lördag 5 januari 2013

Häng upp spegeln igen Sverker!

Han fick frågan strax före Jul. Svetten trängde fram där han satt i sin bekväma flygplansstol i en av FV Saab 340 på väg norrut till en ceremoni i Kiruna över den norska förolyckade Herculesflygplanet och dess besättning. Han tänkte på de månader, ja år,av sömnlösa nätter och ångestfyllda möten. Lögnerna, svepskälen, utlagda dimridåer, allt för att undvika att säga det som alla hans medarbetare och flera av svenska folket redan visste, förutom alliansen i regeringsställning. Ljuga för svenska folket just före julen? Kommer inte på fråga. Rakryggad satte han sig upp i stolen och sa de förlösande orden "Sverige kan bara försvara sig på ett ställe under några dagar, sedan måste NATO ställa upp och hjälpa oss" När han kom hem senare på kvällen hängde han upp den spegel han sedan år hade gömt undan på vinden, äntligen kunde han se sig själv i ögonen igen. Att han samtidigt hade återfått majoriteten av svenska officerskårens förtroende i ett enda slag tänkte han inte på då. Bra gjort Sverker...

6 kommentarer:

 1. Ja, tänk om vi en dag också får uppleva den dag Gen Moore kan se sig själv och oss övriga i FM i ögonen.

  SvaraRadera
 2. Det krävs nog lite mer innan mitt förtroende för Sverker är återställt...

  Den tragikomiska farsen har ju inte stoppats utan fortsätter med full fart mot avgrunden - AG Personalkostnader, Införande av PRIO 5-6, PG BOK del 2 - listan kan göras lång....

  Nu om något hade det varit på sin plats med en time out på minst ett år för att utvärdera VAD vi egentligen håller på med, och HUR det gått så här långt. Under detta år borde dessutom Power Point förbjudas på HKV med ett vite om flera månadslöner om någon klåfingrig stabsofficer ens tänkte tanken....

  Som sagt - Sverker har åtskilligt att bevisa innan man kan tala om någon som helst form av förtroende igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trident
   Du borde anmäla dig för tjänst på HKV, du skulle graranterat göra underverk!
   /Jägarn

   Radera
 3. Aldrig att denna pansargeneral, får mitt förtroende igen.
  Att försvarsmakten befinner sig i ett fritt fall, vet ju de flesta. Men att det går fortate än det gjorde för Felix Baumgartner, är det inte många som förstår.

  /Henrik

  SvaraRadera
 4. Alla de friska debattinläggen och kommentarerna från våra härförare på de officiella bloggarna, som inte finns där, skrämmer till eftertanke.
  Saknaden av inlägg i den aktuella frågan om vårt försvar på bloggarna visar tyvärr med all tydlighet hur illa det är ställt med FM idag.

  Inte ens de som normalt är pigga på att skriva om vad de tycker och tänker, vågar bidra med en endaste liten rad. Inte ens ett ”heja ÖB” kan jag hitta.

  Var är alla handläggarnas åsikter?
  Var är generalernas åsikter i frågan?
  Vad tycker C HKV om tillståndet i ”förbandet”?
  Vad tycker förbandcheferna?
  O.s.v.

  ÖB tycker till om en av de viktigaste frågorna för FM på mycket länge. Ingen annan inom FML verkar plötligt ha en åsikt överhuvudtaget!?

  Det är illa, ja till och med värre än illa. Det visar på det urusla debattklimat som råder inom FM idag.

  Herr Lagersten, jag ser en så kallad utmaning!

  Teaterdirektören.

  SvaraRadera
 5. Om Sverker Göransson ska hänga upp spegeln igen, så bör det ske med baksidan utåt. Ty på spegelns framsida lyser hjältarna med sin frånvaro!

  Flygsoldat 113 Bom

  SvaraRadera