onsdag 22 juni 2011

Alla nollettor är jobbiga

De som deltagit i en uppstart av en mission "nollettor" vet hur jobbigt det är. Ny plats, ny miljö och nya förutsättningar. allt ska komma i ordning och det gäller att "gräva där man står".
FL 01 är inget undantag men sammanfattar man insatsen hittills så måste den betraktas som framgångsrik. Det är alltid synpunkter på högt och lågt och förmågan till anpassning är olika hos inblandade individer vilket skapar friktioner och missnöje.
Det fredsmässiga ledarskap FM genom åren utvecklat, innebärande en alltmer demokratisk ledarstil där alla ska få tycka allt om allting, är inte alltid funktionellt på en mission. där måste chefer styra på ett traditionellt sätt, med order och krav på efterlevnad.
De synpunkter som framförts rörande ledningar på olika missioner brukar ha ett fredsperspektiv men så småningom brukar det hamna rätt, så också på FL01.

Fortsätt det goda jobbet!

2 kommentarer:

  1. STASI nyttjade inte demokrati utan snarare förföljelse och angiveri... Sen så minskade förföljelsen ju närmre man kom murens fall!

    SvaraRadera
  2. Ja de flesta inom FM har inte förstått FMs egen ledarmodell. Hade de gjort det hade de insett att demokratiskt ledarskap inte är samma sak och att ledarskapet kommer te sig annorlunda vid insats. Men, drivkraften bakom ledarskapet är densamma både borta och hemma.

    Instämmer dock helt i bilden du målar upp, den är sann men det beror på intet sätt på ledarmodellem utan bristen på utbildning och förståelse för vad ledarskap kan vara

    SvaraRadera