måndag 20 september 2010

Sverigedemokraternas valresultat ökar stödet till invandrare!

Den här bloggen är opolitisk och kommer så att förbli. Jag kan dock inte låta bli att kommentera lite om att Sverigedemokraterna (SD)nu kommit in i riksdagen. Detta faktum förefaller ha öppnat ögonen på många svenskar som nu börjar inse vad det kan komma att innebära att detta parti blivit riksdagens åttonde.

De spontana demonstrationer som nu idag genomförts i Stockholm, och som förmodligen kommer att följas av fler ute i landet, mot att SD har klarat 4% spärren visar att alltfler ta parti för invandrare och mot de krafter som SD representerar.

Detta faktum kommer förmodligen att innebära att invandrarpolitiken blir mer fokuserad hos gemene man och vilket i sin tur kommer att innebära att förståelsen för invandrargrupper kommer att öka. Det ger också en tydlig signal till övriga partier att nu måste man med än mer kraft ta itu med invandringen och tillse att förutsättningarna för anländande blivande svenskar ges de bästa förutsättningarna.

SD har därigenom varit gentemot sig själva rejält kontraproduktiva och för en gång skull kanske gjort någon nytta.

Dock hoppas jag att deras riksdagsnärvaro ska bli en parantes.

4 kommentarer:

 1. Du har förstås helt fel i din analys. De som demonstrerar är redan övertygade SD-motståndare och har så varit sedan länge.

  SD i riksdagen kommer tvärtom att innebära att mycket av det som tidigare mörkats kommer fram i ljuset. Framförallt invandringens kostnader kommer att debatteras i riksdagen utan skrikande AFA:iter (som till stor del är de som idag demonstrerar) som kastar flaskor och skjuter rakter mot Jimmie m.fl. SD kommer att ställa krav på andra saker såsom åldersbestämning av ensamkommande flyktingbarn (som varken är ensamma, barn eller flyktingar) och försörjningsplikt för anhöriginvandring. De kommer i riksdagen att kunna framföra sina åsikter fritt och demokratiskt till svenska folket, ofta i direktsänd TV, vilket innebär att människor får del av deras förslag och motiv direkt från källan, inte via PK-media som konsekvent vinklar och förvrider deras åsikter till oigenkännlighet.

  Dessutom har du inte förstått vad SD:s politik går ut på när du tar upp "invandrare" i ditt inlägg. Det SD föreslår är ju att minska tillströmmningen av nya invandrare, de som redan finns här ska förstås få vara kvar och skall behandlas precis som vilka svenskar som helst.

  SvaraRadera
 2. Nu lyckades Du med en s.k "logisk kullerbytta" genom att först annonsera:

  "Den här bloggen är opolitisk och kommer så att förbli."

  För att därefter avsluta med:

  "Dock hoppas jag att deras riksdagsnärvaro ska bli en parantes."

  Ett ganska så tydligt politiskt ställningstagande för en blogg som gör anspråk på att vara opolitisk... ;-)

  SvaraRadera
 3. Anonym 11:03

  Man behöver inte vara politisk för att hoppas att SD-trynet snabbt förpassas till historiens parenteser! ;-)

  SvaraRadera
 4. Borneo

  Försökte lägga in en kommentar till ditt inlägg om misshandlad officer, men det gick inte, så jag lägger den här så får väl du flytta den rätt om du vill.

  Ett mycket bra och stärkande inlägg. Inte bara bra av Försvarsmakten. Även facket skall ha en eloge för sitt aggerande. Och du för ditt inlägg. Bra att historien sprids, för det är säkert inte ett unikt fall.

  SvaraRadera