torsdag 30 januari 2014

Politikerna visar återigen sitt misstroende mot ÖB

DN publicerade i lördags en stor artikel om de svenska specialförbanden och då främst det nya SOG, Särskilda Operationsgruppen. Förutom att artikeln förefaller att vara ett led i rekryteringen till Försvarsmakten verkar den på det hela taget väldigt initierad i vad förbandet sysslar med. I och för sig inga direkta hemligheter men sammantaget och mellan raderna kan en hel del utläsas över hur förbandet är tänkt att användas och används. Det som är märkligt är att det nämns siffror, om än dock ungefärliga, på antalet nedkämpade fiender under olika strider. Försvarsutskottets politiker reagerade som vanligt med bestörtning och förvåning över vad de fått läsa i DN, precis som om de inte redan visste. Raskt kallar man indignerat på ÖB och kräver en förklaring och en försäkran att dessa bekämpningar var i nödvärn. Återigen visar politikerna sitt svaga förtroende för Försvarsmakten. Det man redan visste men nu blivit känt måste naturligtvis bli en teater för svenska folket med insinuationen att Försvarsmakten gjort saker de inte fick göra. Vad tror svenska politiker Försvarsmakten sysslar med när de av samma politiker skickas ut i ett krig? Bjuder på choklad i någon vägspärr och klappar småbarn på huvudet?

4 kommentarer:

 1. Våra politiker spelar inte teater. Den bistra sanningen är att de verkligen är gravt okunniga då det gäller försvarsrelaterade frågor. För att bli politiker krävs ingen som helst formell utbildning. Den enda kvalifikation som behövs är en stor trut...

  SvaraRadera
 2. Det var väl kommunister och miljömuppar som började vifta, de gör det för att visa flagg inför "sina" väljare.
  Inte mycket att bry sig i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre måste vi nog fäst oss vid vad politiker från Mp och V säger. Dels nöter dom med sina upprepade angrepp ner de inlägg som ser det komplexa i försvarsfrågor, dels jämnar dessa politiker vägen för det enkla tänkandet. Populism kallas det för.
   /Anders

   Radera
 3. Tja, har vi dialogpoliser som ska prata och dela ut korv så förstår jag att det här är en naturlig förlängning av det tänket.

  SvaraRadera