måndag 22 mars 2010

Kustjägarveteranerna skänker 30 000kr till Jesper Lindbloms Minnesfond

Kustjägarveteranerna har idag i ett pressmeddelande tillkännagivit att man skänker 30 000kr till Jespers Minnesfond. Jesper var en av de två SSG-soldater som omkom i ett attentat i slutet av 2005 under tjänstgöring i Afghanistan.

Pengarna kommer från försäljningen av det Gula bandet, en internationell symbol för att stötta soldater i internationell tjänst. Det är Wiseman´s Wisdom med flera som har tagit initiativet till detta. Även Fredsbaskrarna är med på ett hörn.

Pengarna ska förmodligen användas till en workshop i början på maj detta år där ämnet är att diskutera formerna för skapandet av ett Veterancentrum i Sverige.

Försvarsministern har nyligen, som de flesta sett, gått ut med information om att hela veteranfrågan nu ska få en bättre lösning. Även Allan Widman (Fp) har engagerat sig starkt i frågan.

Det är glädjande att det nu börjar röra på sig. Det bör nog påpekas att det är viktigt att alla drar åt samma håll. Det är ingen enskild organisation som äger frågan om bildande av ett veterancentrum. Det är hela svenska folkets ansvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar