tisdag 3 april 2012

Unik händelse


Att SAAB har producerat flygplan med god hållbarhet är inget nytt. Att få sex generationers flygplan i luften i en tät formation inför ögonen på 400 gäster vid SAAB´s 75-års middag på Malmen nu igår den andra april är dock inte enbart SAAB´s förtjänst utan även Flygvapnets och då främst F 7 samt den civila veteranflygdivisionen på Såtenäs förtjänst. Två av flygplanen, kanske de mest värdefulla, Tunnan och Viggen är nämligen på civilt register. Flygningen var Flygvapeninspektör Micael Bydéns present till SAAB den här kvällen.

Senast dessa typer sågs tillsammans var 1997, SAAB´s 60-årsdag. Det var unikt redan då men det var ändå 15 år sedan.

Förhoppningsvis ser vi dem flera gånger och då även om 14 år på Flygvapnets 100-årsdag. Antagligen samma piloter också....

6 kommentarer:

 1. Trevligt! Själv bor jag granne med Malmen och fick njuta av Gripens uppvisning, tyvärr missade jag formationen. Hoppas att vi får se dem på flygdagen i juni!

  SvaraRadera
 2. Allt som kan bryta den Nordenskiöldska historielösheten är välkommet. Vi finns alla i ett sammanhang, med anor, nuet och en osäker framtid. Varför exkludera delar av detta när vi alla så gärna vill känna delaktighet!?

  SvaraRadera
 3. Samma piloter hahahaha....:)

  SvaraRadera
 4. Det behövs nog lite yngre krafter, helt riktigt. Men det är tydligen problem att hitta dem. Många vill flyga kärrorna, många behövs för att skruva på dem. Att sedan ställa upp en massa helger osv brukar efter ett tag inte vara lika kul.

  SvaraRadera
 5. Håller med. Balsamera Affe och förrådsställ honom!
  Eller varför inte klona honom så vi får njuta en förnäm roteuppvisning?

  Dr Blå

  SvaraRadera
 6. Härligt o se.=)

  SvaraRadera