lördag 19 juni 2010

Kungligt bröllop, värt varje krona

Giftermålet mellan Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har aktualiserat Sverige på den internationella kartan. En strålande PR för Sverige och en uppvisning i kunglig glans som bara de länder som har kungahus kan uppbringa. Tyskar och amrisar är gröna av avund men gläds med oss.
Det är också intressant att notera hur det militära inslaget dominerade. Både Kungen och prinsen var i uniform, därtill alla adjutanter, kortegeridare och över 6000 utposterade militärer. Någonstans finns ändå kronan och dess militär som en garant och trygghet för landet. Det känns naturligt, till och med självklart. Varför är då inte Försvaret lika självklart i vardagsdebatten?
Försvarsmaken är inte bara historiska officerare på hästryggen utan i högsta grad ett modernt verktyg syftande till både rikets och EU´s skydd.

Dagens störste förlorare är dock Lars Ohly, denne clown i kommunistisk uniform. Han tackade nej till att deltaga i ett av landets viktigaste evenemang under året, bröllopet, under motiveringen att vänsterpartiet är emot ett kungahus. Sossarna har samma inställning men de förstår begreppet "demokrati" och följer dess lagar och därmed även hyllandet ave ett kungligt bröllop.

Därmed avslöjar Ohly sin innersta uppfattning, nämligen att demokrati är ett för vänstern ett besvärande hinder att uppnå sina politiska mål.

Tack Ohly, du har visat ditt rätta ansikte och det spelar inte Dig i händerna.

Varje krona spenderat på bröllopsfirandet är en insats för Sveriges anseende utåt och stärker detsammas ute i världen.

Väl använda pengar och ett svenskt folk i glädje över ett kungahus som väcker uppmärksamhet och avund världen runt.

9 kommentarer:

 1. Själv så fick jag en liten rysning längs med ryggraden då HMS Visborg sköt kunglig salut. När sedan grabbarna från F7 och F21 kom över i en snygg (men allt för kort) flyby så var det som att vara tillbaka på gamla goda tiders flygdagar när kakor på 50 flygplan inte var ovanliga.

  SvaraRadera
 2. Själv så ryser jag vid tanken på att HMS Visborg tas ur aktiv tjänst i närtid. Även F 21:s eventuella framtida öde är värt en rysning.

  Efter att ha ryst under minst ett årtionde, återstår nog många rysningar att "se fram emot" i framtiden.

  SvaraRadera
 3. Det är en historiskt dag för vårt land idag. Jag är stolt över den fantastiska inramning vår försvarsmakt presterat idag inför det lyckliga och fantastiskt fina brudparet,inför svenska folket och en bra illustration av en fungerande och väldigt representativ monarki i varumärket Sverige tjänst.
  Ja det är värt varenda krona.
  Mina hjärtligaste lyckönskningar till brudparet!

  SvaraRadera
 4. Det var enastående bra genomfört av Försvarsmakten. Det här genomförandet har skapat mer good-will och folkförankring än någon reklamkampanj som initierats från L24.

  SvaraRadera
 5. Säga vad man vill i grund o botten, men jag blev mer impad och berörd av vad jag såg igår än vad jag innan trodde.

  F ö gissar jag att Borneo själv var med i FVs defilering över Strömmen när brudens mamma o pappa gifte sig :)

  SvaraRadera
 6. Ja du, Borneo... vi kanske skulle bli ett eventföretag i stället för en Försvarsmakt?
  Ett par dussin av våra högsta officerare (förbandschefer och högre) som hjälpredor (adjutanter), månadslånga förberedelser för hundratals (tusentals) officerare och soldater för att stå givakt, hälsa med mössan och för att ro en båt i 25 minuter. Det tror fasen att vi inte kan hålla på med militära övningar och utbildningar då, även om vi haft råd så hade vi inte hunnit med! (Du kan ju fråga "grabbarna på F 21" var flottiljchefens fokus legat de senaste månaderna...).
  Men visst var det elegant! Det är klart att vi får prioritera ned det här med utbildning och övning då!

  SvaraRadera
 7. "Dagens störste förlorare är dock Lars Ohly..." (?)
  Själv tycker jag, trots att jag inte på något sätt sympatiserar med Ohly politiskt, att det är ganska OK med en som inte hycklar och visar dubbelmoral. Sådant finns det alltför mycket av.
  Sedan undrar jag vad du menar med att Ohly därmed skulle vara en förlorare? Det är ju inte dom som har samma politiska uppfattning som du (uppenbarligen har)som Ohly försöker imponera på utan de som har en uppfattning nära hans egen. Därmed är det väl troligt att ställningstagandet är enkel psykologi som faktiskt spelar honom i händerna, tvärtemot vad du tror. Av tidigare inlägg har jag fått uppfattningen att du har ganska ingående kunskaper i ämnet, men jag kanske har fel?

  SvaraRadera
 8. Tycka vad man vill, men min uppfattning är att detta var en fantastisk dag för Sverige. Jag är "helyllerojalist" och njöt i fulla drag under hela dagen. För mig är det dessutom så att jag skrev på för att försvara "kung och fosterland" och inte för någon statsminister som kanske byts var fjärde år. Se kungen som den samlande kraft han är för landet och lägg ner allt snack om att utse en republik när shefen är demokratiskt vald. Hur många i riksdagen blev valda? Nej, hurra för kungahuset och FM för en mycket väl genomförd ceremoni!

  SvaraRadera
 9. Att Olhy är en förlorare ska ses utifrån just hans egna ögon. Att tjurigt, likt en treåring, sitta hemma visar för mig att han inte ställer upp på vårt lands demokratiska spelregler.
  Betänk att denne man, i den värsta av världar, blir statsråd i Sverige. Vilka demokratiska medvetna avsteg har han inte då möjlighet att göra?

  För Ohly handlar det om att finnas kvar i rampljuset till varje pris. Då han inte lyckas genom sin politik väljer han andra medel enligt den gamla regeln all publicitet är bra oavsett om den är positiv eller negativ. Att han hyllas av de egna för sitt "inte hyckla och visa dubbelmoral" saknar betydelse då det är de krampaktiga försöken att synas som räknas.

  Vi kommer nog få se fler desperata aktioner från både Ohly och Sahlin samtidigt som MP knyter näven i byxfickan då de nu förstår att de satsat på fel block.

  SvaraRadera